2015. április 20., hétfő

Milyen esetekben érdemes hajgyógyászhoz vagy bőrgyógyászhoz fordulni?

A hajgyógyászat a haj és a fejbőr betegségeinek az orvoslását jelenti. Sajnos ezen a téren is számos probléma fordulhat elő. Gyakran fordul elő például hajhullás, amely legsúlyosabb esete a kopaszság, zsírosodás és töredezés, valamint korpásodás is. Továbbá meg kell említeni még a fejbőr egyes betegségeit is úgy, mint a viszketést, a pattanásokat, illetve az egyes csípések által okozott kellemetlenségeket is. Ezek a problémák igen összetettek -több a betegségek közé sorolható- különböző okokra vezethetőek vissza, így előfordulhat, hogy a megoldásukhoz is több szakértő együttműködésére van szükség.

A haj és fejbőr problémák kialakulásának oka

Bizonyos esetekben egy meglévő betegség kellemetlen mellékhatása okozza a haj és a fejbőr problémáit. Ilyenkor már szakorvosok, vagy bőrgyógyászok kezelik és rendelik el a szükséges kivizsgálásokat, amely eredményekre támaszkodhatnak a hajgyógyászok is. A kemoterápia alkalmazása esetén gyakran hullik ki a beteg összes haja. A másik jelentős ok a beteg pszichés állapotára vezethető vissza. Gyakran a több éve fennálló haj problémát egy olyan súlyos élethelyzet okozza, amely negatív hatásainak a feldolgozása még nem vagy csak részben történt meg. Hajproblémákhoz vezethetnek bizonyos vegyi anyagok alkalmazása illetve a megfelelő összetételű készítmények előírásoktól eltérő felhasználásai is.

A haj gyógyításának a folyamata

A hajgyógyászat összetett tevékenység. Első lépése a diagnózis pontos felállítása ezt követi a megfelelő terápiás módszer megtalálása majd a szükséges lépések elsajátítása következik. A hajgyógyász felelőssége nagy, mivel gyakran a külső kezelés mellett a belső szervek állapotát is javítani kell illetve lelki támogatásra is szükség lehet. Fontos szerepe van az önállóságnak mivel a készítményeket meghatározott időközönként, egyedül kell alkalmazni A fejbőr és a haj tökéletes gyógyulásához ugyanis kitartásra és türelemre van szükség, mivel az eredmények csak több hónap után jelentkeznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése