2015. június 22., hétfő

Allergia: mi okozza, hogyan kezeljük

Elérkezett a tavasz, a várva várt napfény, a kellemes hőmérséklet, világos színű, rövid ruhák a kirándulások és a friss hazai földön termő zöldségek és gyümölcsök időszaka. A Nap sugarai, a rügyező és virágba boruló fák, a nagy szemű eper és a csodálatos színekben pompázó virágok azonban nem mindenkinek okoznak osztatlan örömöt.

allergének: dandelion

Az allergiás megbetegedés okai

A megújuló természet szépségei bizony sokaknak számos kellemetlen órát szerez. Egyre több személynél jelentkeznek allergén tünetek. Ez a probléma bármelyik életkorban kialakulhat és az intenzitása is változhat. Az idő előrehaladtával súlyosbodhat illetve mérséklődhetnek is a tünetek. Nagyon sok kellemetlenséget okoznak a pollenek is. A különböző növények által okozott kellemetlenségek átmeneti ideig kora tavasztól késő őszig tartanak, szénanáthát szemszárazságot és orrdugulást, kiütéseket és a bőr égető érzését is okozhatják. Ezek a tünetek jelentősen megnehezíthetik a minden napi feladatokat és a pihenést is.

Az allergiás tüneteket kiváltó anyagok bizonyos típusaival az év minden napján szembesülünk. Ilyenek lehetnek az egyes ételek, illetve egy-egy összetevő laktóz, vagy tejcukor továbbá a gyógyszerek, vagy azok egyes hatóanyagai lidokain érzékenység vagy de ebbe e csoportba sorolhatóak az állatok szőrei is.

Hogyan kezeljük az allergiát

Számos olyan anyag van, amely allergiás reakciót válthat ki. Azt, hogy pontosan mi okozza a nehézségeket különböző orvosi vizsgálatokkal és tesztekkel állapítható meg. Ha Önnek igazán fontos a jó diagnózis felállítása és a megfelelelő kezelés, az itteni allergológiai magánrendelést ajánlom. Ezt követően határozható meg a szükséges gyógymód. Lehetőség van gyógyszeres kezelésre de vannak olyan vakcinák is amelyek védelmet jelenthetnek. Minden esetben szakorvosok közreműködésére van szükség. Az allergológus beazonosítja az egészségügyi panaszokat okozó anyagokat, készítményeket majd szükség esetén szakorvosok leggyakrabban bőrgyógyászok és tüdőgyógyászok segítik a probléma megoldását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése