2016. május 13., péntek

Sérv ambulancia

Az egészségi állapotunk mindennél fontosabb, hiszen alapja a minden egyes tevékenységünknek. Betegségek és testi sérülések azonban sajnos a folyamatos és tudatos odafigyelés, és a probléma kialakulásának megelőzésére használt módszerek ellenére is előfordulhatnak. Egyik ilyen betegség a sérv.
A sérv a hasfalon keletkezett elváltozás, nem más, mint egy kitüremkedés, amely a hasüreg szerveinek egy részét tartalmazza. Veleszületett betegség is lehet, de bármikor kialakulhat. A kisgyermekek esetében is megjelenhet, legtöbb esetben azonban 35 éves kor után alakul ki. A sérv mérete eltérő, minél nagyobb területen jelentkezik a kitüremkedés, annál súlyosabb esetről van szó. Az orvoslása pedig ambuláns kezelésen történik

Milyen tünetei vannak a sérvnek?


A sérvet a betegek olykor egy kisebb daganatnak nevezik, amelyet gyakran a hétköznapokban megszokott feladatok végrehajtásakor vesznek észre. Ilyen lehet egy rosszul sikerült mozdulat. Erre a betegségre utalhat azonban a székrekedés is. Minden esetben egy szúró fájdalom érzetről számolnak be. Ebben az esetben a házi orvoshoz is fordulhatnak a panasszal. A diagnózis egyértelmű meghatározása és kezelése azonban célszerű a sérv ambulanciát felkeresni.

A sérv ambulancia kezelései


A sérv ambulancián a betegségre vonatkozó, minden részletre kiterjedő információk meghatározása után egyértelmű felvilágosítást kap a páciens az állapotáról és a gyógyítás folyamatáról is. A sérvet minden esetben operációval lehet megszüntetni. A műtét a hagyományos eljárások mellett laporoscopos technikával is elvégezhető. Mivel általános vagy helyi érzéstelenítést követően zajlik le az operáció, ezért minden esetben fájdalom mentes, sebész szakorvos által elvégzett beavatkozás. További jellemzője, hogy az operációt követő rehabilitációs időszak is rövid ideig tart, hiszen a sérv műtétek alacsony rizikófaktorú és nagyon ritkán kialakuló szövődményekkel járó operációk közé tartoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése