2016. július 27., szerda

Nyári ínycsiklandozó desszertek

Elérkezett a nyár, amikor szívesen és gyakran fogyasztunk valamilyen desszertet. Fagylalt, jegeskávé, gyümölcs kehely hogy csak néhányat említsek. A választék óriási, hiszen cukrászdák, kávéházak folyamatosan várják a vendégeket, de mégis sokan döntünk úgy, hogy otthon készítünk valamilyen édességet.

De mégis milyen desszertet készítsünk nyáron otthon?

Nyáron bizony a kánikula nagyon megnehezítheti a helyzetünket. Nem csoda, hogy sokszor a 40 fokos melegben nincs kedvünk még a tűzhelyet is bekapcsolni. Sebaj, a hőségben sem maradunk édesség nélkül, hiszen számos sütés nélkül, rendkívül gyorsan el készíthető desszert közül válogathatunk. Lássuk milyen hozzávalókat használhatunk. Számos olyan desszert van, amihez mindenképpen szükségünk lesz porcukorra, vagy valamilyen más édesítő szerre, kekszre és egy - egy tejtermékre. Emellett használhatunk még csokoládét, kakaót, kókuszreszeléket, gyümölcsöket is. Akármit ami csak az eszünkbe jut.

Melyik a legegyszerűbben elkészíthető sütés nélküli desszert?

Már biztosan kitaláltad, hogy a kókuszgolyóról fog szólni ez a bekezdés. Igen. Egyszerű mégis nagyon finom, hiszen szinte minden cukrászdában sőt már egy - egy pékségben is megkóstolhatod.

Hogyan csinálj kókuszgolyót?

Először is keress egy nagyobb tálat, amelybe kényelmesen bele rakhatod, majd össze gyúrhatod a hozzávalókat. Egy óriási adag kókuszgolyót készíthetsz fél kiló darált kekszből, 20 dkg. porcukorból két - három evőkanál kakaóporból és némi tejből, vagy tejszínből. Szóval ha kimérted a hozzávalókat, akkor rakd a száraz alapanyagokat a tálba majd egy fakanállal alaposan keverd el. Ezután pedig önts nagyon lassan tejet, vagy tejszínt esetleg egy kis alkoholt is a tálba, és figyelj, hogy csak annyi jusson, amivel össze tudod gyúrni a tésztát. Ha ez megvan, akkor formázz kis golyókat a masszából, végül pedig forgasd meg a kókuszreszelékben. Persze ha szeretnéd a golyókba tehetsz egy szem meggyet, vagy mandulát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése