2016. augusztus 9., kedd

Nyári nassolni valók

Elérkezett a nyár itt a jó idő és egyre többen ülünk ki a kávéházak, cukrászdák és gyorséttermek teraszaira egy kis édesség mellé, vagy kapunk kedvet egy - egy desszert az otthoni elkészítéshez is.

Milyen nyári nassolni valókat készíthetünk otthon?

Szerencsések vagyunk, hiszen rengeteg alapanyagból válogathatunk. Gyümölcsök, natúr tejtermékek, kókusz, kekszek és fékész sütemények óriási választéka áll rendelkezésünkre. És persze van számos egyszerűen elkészíthető nyári nassolni való is.

A legegyszerűbb talán a gyümölcs joghurt. Ha most ismerkedsz a konyhával, akkor ajánlom, hogy ezzel a nassolni valóval kezdj. Mindössze három alapanyagra lesz szükséged. Valamilyen gyümölcsre, joghurtra és édesítő szerre. Szerencséd van! Hazánkban kora tavasztól, késő őszig folyamatosan érnek a gyümölcsök. Kipróbálhatod, az epret, a meggyet, a málnát és a barackot is. De ha a déli gyümölcsöket szereted akkor sincs gond, hiszen banánt és narancsot is mindig vásárolhatsz. A másik összetevő a natúr joghurt, amit bármikor, bármelyik boltban beszerezhetsz. Édesítő szert, cukrot vagy kanderert pedig te is biztos mindig tartasz a konyhában.

Most, hogy mindent megvettél, már elkezdheted a joghurt készítést. Először is folyó vízzel alaposan mosd meg a gyümölcsöt, majd rakd egy jól zárható, mély tálba, ezután törd össze. Ehhez használhatsz egy villát, vagy botmixert is. Végül pedig öntsd fel a joghurttal, ízesítsd és keverd át egy fakanállal. Ha elkészült, rögtön meg is eheted, vagy kisebb műanyag edényekbe le is fagyaszthatod.

Ha pedig túró tortára vágysz, azt is gyorsan összeállíthatod. Vásárolj tortalapot, gyümölcsöt, krémtúrót, és tejszínhabot. Először keverd el a megtisztított gyümölcsdarabokkal, azután egyenletesen oszd el a masszát a tortalapon, majd tedd be néhány órára a hűtőbe, végül mielőtt felvágod, díszítsd a tejszínhabbal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése