2016. október 3., hétfő

A bőr ápolása nyáron, napozási tanácsok

A bőrünk ápoltságáért és szépségéért naponta teszünk. Kora tavasztól, késő őszig tartó időszakban azonban a megfelelő védelméről is gondoskodni kell. Ebben az időszakban ugyanis nagyon magas a napsütéses órák száma, ami indokolja a bőrünk speciális kezelését.

Mit csinálj, ha nyáron is meg szeretnéd őrizni a bőröd frissességét, szépségét?

Kezdjük a mindennapi tisztálkodással. Ilyenkor sokan, lehet, hogy te is azt tapasztalod, hogy száraz, sőt talán érdes is a tested. Érdemes a karodra és a lábad szárára jobban figyelni, hiszen ezeket a testtájakat hosszabb ideig érintik a nap sugarai, amelyek miatt veszít a nedvességtartalmából. Ezért mindenképpen használj a mosakodáshoz kifejezetten száraz bőrre fejlesztett tusfürdőt illetve testápolót. Gondolj a bőröd megfelelő szellőzésére is, ehhez pedig szükség van a szőrtelenítésre is. Ha teheted válassz egy jó krémet, ezzel is fokozhatod a bőröd nedvesség tartalmát. A nyári hónapokban azonban legfontosabb szerepe a napozó szereknek van.

Melyik napozószert használjam?

Rengeteg napozó szer közül válogathatsz. Számos cég gyárt különböző tejeket, olajokat, krémeket, habokat. Nézzük akkor, hogy mi az amit minden esetben érdemes figyelembe venned, ha napozó szert választasz. A napozó készítmények legfontosabb feladata az, hogy megfelelő védelmet biztosítsanak az UV sugarak ellen. Erről tájékoztat a faktor szám. A faktorszám alapján határozható meg az, hogy mennyi ideig biztosít védelmet a készítmény a káros sugárzás ellen. A legegyszerűbben úgy számíthatod ki, hogy a faktorszámot megszorzod tízzel, így megkapod azt, hogy hány percig hatásos a napozó szer. A 30 faktoros naptejnél az eredmény (30 x 10) = 300 perc, vagyis 5 óra. Ha már kiválasztottad a napozószert, és tudod azt is, hogy mennyi időt akarsz a szabad levegőn eltölteni, nincs más dolgod, mint a bőrödre felvinni a készítményt. Fontos, hogy jó vastag réteget helyezz a testedre és alaposan dolgozd be a bőrödbe. A testfelületed minden egyes cm - ére tegyél a naptejből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése