2016. október 3., hétfő

A visszér kezelése

A testi épségünk a legféltettebb kincsünk. Az egészség az alapja a mindennapi életünk vezetésének, azonban számos veszély leselkedik ránk, amelyek miatt gyakran alakulnak ki különböző betegségek ilyen például a visszér.

Milyen lehetőségek vannak a visszér kialakulásának megelőzésére?

A visszér leggyakrabban az alsó végtagon található vénák elváltozását jelentős méretű kitágulását jelenti. A kitüremkedések súlyos esetben szabad szemmel is jól láthatóak, és erős fájdalmat is okozhatnak sőt olyan súlyos szövődmények kialakulásához is vezethetnek, mint a lábszárfekély, vagy a lábelhalás. De tehetünk is a betegség kialakulásának megelőzése érdekében. Ehhez azonban az életünk számos területét kell összhangba hozni. Fontos, hogy olyan cipőt válasszunk, amelyikben kényelmesen elterülhet a lábunk, és lehetőleg ne viseljünk több órán keresztül magas sarkút. Ezzel lehetővé tesszük a keringési rendszerünk zavartalan működését is. Emellett napközben néhány óránként álljunk fel és mozogjunk a munkahelyünkön is. Persze nem szabad elfeledkeznünk a rendszeres testedzésről és az egészséges táplálkozásról, hiszen így kerülhetjük el a túlsúly kialakulását.

Sajnos figyelmetlen voltam és az én lábaimon már elszaporodott a visszér? Mit tegyek?

Mindenképpen kérjen orvosi segítséget. A sebészek ugyanis egy állapot felmérés után még a legsúlyosabb betegségeket is kezelni tudják, hiszen több módszerrel is gyógyítható a visszér. A megfelelő eljárást pedig minden esetben az ön egészségi állapota határozza meg.

Ha a bőrének a felszínén is jól látható vékonyabb átmérőjű, egymással összefüggő vénák kezelésére van szükség, akkor általában injekciós beavatkozást választják az orvosok. Ebben az esetben az orvos az erekbe fecskendez egy speciális hatóanyagot, amely eltünteti ezeket az úgynevezett pókvénákat. Azonban ha az ön testfelületén egymással párhuzamos úgynevezett seprű visszér keletkezik, akkor nagyon valószínű, hogy az IPL és az ND: Yag lézeres beavatkozást választja a sebész. Ebben az esetben a lézer fénye az érben található vérben elnyelődik, de a visszér a meleg hatására összehúzódik végül pedig eltűnik. Ha ön olyan súlyosan megbetegedett, hogy már rendkívül vastag erek eltávolítására van szükség, akkor pedig a szkleroterápia jelenti a megoldást. A szkleroterápia egy egyszerű és gyors kezelés. Az orvosnak csupán a speciális oltó anyagot kell a visszérbe fecskendeznie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése