2016. augusztus 29., hétfő

Szép szemhéj plasztikával

Mit tegyek, ha hosszan tartó, szép és egészségtől ragyogó arcot szeretnék?

A szeretetteljes gondoskodásra midig szükség van. Emellett azonban a szemhéj plasztikával érheti el a vágyait.

Mi történik velem a szemhéj plasztikai operáción?

A szemhéj és szemöldök plasztikai műtéteket minden esetben klinikai környezetben egy szakorvos hajtja végre. Ezek az alig két óráig tartó esztétikai sebészeti típusú operációk fájdalom mentesek, hiszen mindig altatásban, vagy érzéstelenítéssel végzik el. A felső és az alsó szemhéj állapota is korrigálható.

Hogyan fiatalítja meg a plasztikai sebész a szemem körüli testtájékot?

A szakértők a felső szemhéj korrigálása esetében szinte minden esetben el távolítják a több rétegben lerakódott, csúnya látványt keltő bőrréteget. Ha ez sem teremti meg a kellemes látványt, akkor a zsírszövet egy részét is leszedik. Az arcunkra mindannyian különös figyelmet fordítunk, ápoltság és szépítkezés egyaránt része a mindennapjainknak. Kiemelt szerepet kap a szemünk, a szempillánk és a szemöldökünk is. A látás és a szépség miatt is, alapos gondoskodásban részesítjük ezeket a testrészeinket is. Azonban akár milyen figyelmesek vagyunk is, az idő múlása, illetve egy – egy műtét vagy szerencsétlen baleset bizony nyomot hagyhat az arcunkon, a féltve őrzött szemünkön is.

Az alsó szemhéj korrigálása a nehezebb plasztikai sebészeti beavatkozások közé tartozik. Az izomzat jelentősen megnehezíti az orvosok feladatát és a nem megfelelő mennyiségű bőr eltávolítása további súlyos betegségeket is okozhat. Erről a testfelületről is bőrt és zsírt távolítanak el.

Mit tegyek a szemhéj plasztikai operáció után?

A kezelés után egy regenerálódási időszakot kell beiktatnia a minden napjaiba, amikor az orvosa utasításainak megfelelően pihenéssel tölti el az idejét. A kezelt testfelületet sem szabad elhanyagolnia, fontos, hogy meghatározott időközönként, jeges borogatással hűtse. Így jelentősen lerövidítheti a gyógyulás idejét.

2016. augusztus 9., kedd

Nyári nassolni valók

Elérkezett a nyár itt a jó idő és egyre többen ülünk ki a kávéházak, cukrászdák és gyorséttermek teraszaira egy kis édesség mellé, vagy kapunk kedvet egy - egy desszert az otthoni elkészítéshez is.

Milyen nyári nassolni valókat készíthetünk otthon?

Szerencsések vagyunk, hiszen rengeteg alapanyagból válogathatunk. Gyümölcsök, natúr tejtermékek, kókusz, kekszek és fékész sütemények óriási választéka áll rendelkezésünkre. És persze van számos egyszerűen elkészíthető nyári nassolni való is.

A legegyszerűbb talán a gyümölcs joghurt. Ha most ismerkedsz a konyhával, akkor ajánlom, hogy ezzel a nassolni valóval kezdj. Mindössze három alapanyagra lesz szükséged. Valamilyen gyümölcsre, joghurtra és édesítő szerre. Szerencséd van! Hazánkban kora tavasztól, késő őszig folyamatosan érnek a gyümölcsök. Kipróbálhatod, az epret, a meggyet, a málnát és a barackot is. De ha a déli gyümölcsöket szereted akkor sincs gond, hiszen banánt és narancsot is mindig vásárolhatsz. A másik összetevő a natúr joghurt, amit bármikor, bármelyik boltban beszerezhetsz. Édesítő szert, cukrot vagy kanderert pedig te is biztos mindig tartasz a konyhában.

Most, hogy mindent megvettél, már elkezdheted a joghurt készítést. Először is folyó vízzel alaposan mosd meg a gyümölcsöt, majd rakd egy jól zárható, mély tálba, ezután törd össze. Ehhez használhatsz egy villát, vagy botmixert is. Végül pedig öntsd fel a joghurttal, ízesítsd és keverd át egy fakanállal. Ha elkészült, rögtön meg is eheted, vagy kisebb műanyag edényekbe le is fagyaszthatod.

Ha pedig túró tortára vágysz, azt is gyorsan összeállíthatod. Vásárolj tortalapot, gyümölcsöt, krémtúrót, és tejszínhabot. Először keverd el a megtisztított gyümölcsdarabokkal, azután egyenletesen oszd el a masszát a tortalapon, majd tedd be néhány órára a hűtőbe, végül mielőtt felvágod, díszítsd a tejszínhabbal.