2017. január 19., csütörtök

Szép kert ép lélek – sziklakertet minden kertbe!

A szép kertbe jó kimenni, a természetben tud az ember igazán könnyen lazítani, meditálni. Nincs is annál megnyugtatóbb, mint mikor kiülünk kedvenc könyvünkkel a kertbe, süt ránk a nap, csicseregnek a madarak, és egy kávét vagy egy üdítőt szürcsölgetünk. A virágok jót tesznek kedvünknek, látványuk és illatuk is nyugtatólag hat az idegeinkre. A friss levegő új, kreatív gondolatokat ébreszt agyunkban, míg a napsütéstől megkezdődik a D-vitamin termelődése szervezetünkben, amely nélkülözhetetlen a test egészséges működéséhez.

 A rendezett, modern kert közkedvelt, központi része lehet egy jól megtervezett, napos helyre megálmodott sziklakert. Választhatunk bele szinte bármilyen színű sziklákat, köveket. A leggyakrabban használt kövek feketék, fehérek, szürkék, keki színűek vagy rózsaszínűek.

Sziklakert

 Miután kitaláltuk, hogy milyen sziklák lesznek az alapjai sziklakertünknek, következhet a növényzet kialakítása. Célszerű szárazságtűrő, kevés vízigényű növényeket választanunk. Egy kis kutatással utánajárhatunk, és kiválaszthatjuk úgy a virágokat, hogy tavasztól őszig végig virágozzon valamelyik.

Arra az esetre, ha kevésbé vállalkozó szelleműek vagyunk, és nem akarunk mi magunk nekilátni a sziklakert kiépítésének, bízzuk igazi profikra azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése