2017. április 20., csütörtök

Az izzadásgátló szerekről

A személyes higiéniánk biztosításáért számos dolgot teszünk. A gyermekek, a férfiak és a hölgyek is figyelnek a test ápoltságára. A gyönyörű megjelenéshez a bőr tisztítása és ápolása, valamint a smink mellett hozzá tartoznak a kellemes illatok is, amelynek az eléréséhez szükség van izzadásgátló szerek használatára is. A dezodorok és izzadásgátlók ezen felül testmozgás mellé is alkalmazható úgy, mint futás, edzés, és egyéb mozgásformák

Milyen izzadásgátló szerek közül választhatsz?

Az izzadásgátló szerek három fő csoportba sorolhatóak. Válogathatsz a dezodorok, a golyós dezodorok valamint a stiftek közül. A legjobban akkor jársz, ha mindhárom típusból tartasz egyet otthon, vagy a táskádban.

Lássuk a dezodorokat.

A dezodorok általában 100- 200 ml.-esek, könnyűek, kis méretűek, a szórófejük megfelelően kialakított ezért jól elférnek a hölgyek kis táskáiban is. Akkor válassz dezodort, ha nem csak egy egyszerű izzadásgátló szert szeretnél használni, hanem fontosnak tartod a kellemes illatokat is. Számos illatszereket gyártó cég is értékesít parfüm dezodorokat is. A pasidnak pedig választhatsz ugyan olyan illatanyagokat tartalmazó dezodort, mint amilyen az after shave-je. Kipróbálhatjátok az Old Spice, vagy a Brut termékcsalád izzadásgátló szereit.

Nézzük a golyós dezodorokat.

A golyós dezodor kiválasztásakor gondolj a bőröd sajátosságaira is. Nem mindegy, hogy száraz, semleges vagy zsíros a bőröd. Eltérő összetevők tudják semlegesíteni az izzadáskor kialakuló kellemetlen illatokat és megóvni a bőr egészségét. Ma már számos izzadásgátló szereket készítő cég például a Dove, Nívea, Adidas is figyelembe veszi ezeket a szempontokat. A bőröd egészsége mellett van még egy tényező, amire érdemes odafigyelni. Ez pedig a ruhád színe. Jó ha tudod, hogy vannak olyan összetevők, amelyek elszínezhetik a fekete felsőket is. Persze elkerülheted ezt a kellemetlen helyzetet is, ha a Garnier termékeit választod.

Végül jöjjenek a stiftek

A stiftek 40- 50 ml-es készítmények legtöbbször krémhez hasonló állagúak, ezért gyorsan felszívódnak a bőrbe, ritkán károsítják meg a ruhákat is. A hatásuk hosszan tartó. A legtöbb stift 24 órán keresztül biztosítja a bőr egészségét, de mér kaphatóak a 48 órán keresztül frissességet garantáló stiftek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése