2017. április 3., hétfő

Együnk tavasziasan!

Már néhány napja kellemes és meleg a levegő, ezért bizony egyre kevesebben kívánjuk a téli időszakban megszokott zsírosabb és tápláló ételeket. Igen, kora tavasz van és bizony a szervezetünk is érzi ezt, és bizony könnyebb ételeket kíván, főleg, ha elkezdünk a szép időben futni, edzeni. Ebben a cikkünkben néhány ötletet adunk az ideális kora tavaszi táplálkozáshoz.

Hogyan állítsd össze a napi menüdet?

Kezdjük a reggelivel fontos, hogy tartalmazzon szénhidrátot, ha szereted a szendvicset, akkor használj teljes kiőrlésű kenyeret. Ha nem szendvicsre vágysz, akkor a zabpehely és a tej, vagy teljes kiőrlésű keksz is kiváló választás lehet. Ilyenkor reggel érdemes gyümölcsöt is fogyasztanod. Alma, körte és a banán is tápláló és vitaminokban gazdag. Nézzük az ebédet, válassz valamilyen szárnyas húst, pulykát vagy csirkét. Hiszen számos ételt készíthetsz belőlük. Megfőzheted a magyarok egyik jellegzetes ételét a paprikás csirkét is, de a kedvenc fűszereiddel összeállított olajban átitatva is süthetsz baromfihúst. Sőt darált baromfi húst is vásárolhatsz, így akár makarónit is készíthetsz. A lényeg az, hogy egyetlen egy ételről sem kell lemondanod. A csirke és pulyka hús további előnye az, hogy nagyon rövid idő alatt elkészül.
A halak is kiváló fehérje források közé tartoznak, és számos fajta beszerezhető. Mindegy, hogy a Magyarországon élő pontyot, kárászt vagy esetleg az alaszkai tőkehal filét szereted, akkor is elkészítheted a kedvenc hal ételed. Az ebédhez a húsok mellé bizony jól esik a köret is. A legjobb ha párolt zöldséget fogyasztasz. Brokkoli és karfiol is kapható a piacon. De sárgarépából és zellerből is összeállíthatsz egy adag ételt.
A délután bizony hosszú ezért gondolj az uzsonnára is, ezért fogyassz el egy müzli szeletet!
Végül pedig jusson eszedbe a vacsorára is. Egyél valamilyen tejterméket. Egy pohár gyümölcs joghurt egy kis lenmaggal elegendő lesz a nyugodt és hosszan tartó pihenéshez. De készíthetsz egy körözöttet is. Zsírszegény túrót és tejfölt keverd össze a kedvenc fűszereiddel és apríts hozzá egy kis zöld hagymát, vagy retket és már kész is a könnyű, ízletes vitaminokban gazdag vacsora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése