2017. május 2., kedd

Mit tegyél a szervezeted egészséges működése érdekében?

Ahhoz, hogy a szervezeted mindig egészségesen tudjon működni folyamatosan tenned kell. A jó közérzet elérése, a megfelelő teljesítmény biztosítása, a betegségek elkerülése érdekében bizony rendszeresen tenni kell. Ebben a cikkünkben mindennapos dolgokról írunk, amelyeket ha rutinosan csinálsz, akkor mindig erős friss és vidám maradhatsz.

Kezdjük akkor a táplálkozással. Fontos az, hogy minden nap könnyen emészthető, ugyanakkor tápláló ételeket fogyassz. Reggelizz gyümölcsöt, például körtét és egy finom szendvicset. A szendvicsedhez használj teljes kiőrlésű lisztből készült magvakat is tartalmazó kenyeret, vagy zsömlét. Finom és a tápláló. Ezen kívül tegyél felvágottat és valamilyen idényzöldséget is a szendvicsedre. jó választás lehet a saláta, a kígyó uborka vagy akár a retek is. Ha dolgozni jársz, akkor vigyél magaddal egy müzli szeletet és egy almát is, Ha valami miatt jobban megéheznél, akkor gyorsan megeheted ezeket. akkor most írjunk az ebédről. Fontos, hogy meleg ételt egyél. Ha lehet, akkor fogyassz levest és egy főételt is. Válassz valamilyen szárnyas húst salátával vagy főzelékkel. Ez biztosan ad elegendő energiát a délutáni munkavégzéshez és a szervezetedet sem terheli meg. Este is egyél. Nem szabad éhesen ágyba kerülnöd. Válassz valami könnyű ételt: joghurtot, vagy körözöttet. Ha nagyon éhes vagy, akkor tegyél bele lenmagot is, így biztosan jól laksz.

A táplálkozáshoz hozzá tartozik a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása is. A szervezeted egészséges működéséhez napi két két és fél liter folyadékra van szükség. Minden képen fogyassz jó minőségű ásványvizet, teát és levest is.

Akármennyire oda figyelsz a táplálkozásra, akkor is érdemes vitaminokat szedned. Ma már sajnos jóval kevesebb vitamint tartalmaznak a zöldségek és a gyümölcsök, mint korábban. Szerencsére számos multivitamin közül választhatsz, és egy- egy élethelyzet vagy egy betegség kezeléséhez szükséges egy- egy vitamint, nyomelemet és ásványi anyagot is beszerezhetsz. Ilyen például a magnézium, kalcium, vagy a c vitamin is.

A táplálkozás mellett fontos szerepe van még a rendszeres mozgásnak is. Minden nap sétálj a szabad levegőn, emellett pedig hetente kétszer eddz, legalább egy órát. A futás nagyon jót tesz a testnek és léleknek egyaránt!

Az egészséges és finom ételek, a kiváló minőségű ásványvíz és a mozgás mellett gondolj a pihenésre is. A legjobb, ha legalább 8 órát alszol megszakítás nélkül minden éjjel. Ha teheted alvás előtt mindig hallgass egy kis instrumentális zenét és megnyugodva a napi gondoktól eltávolodva feküdj le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése