2017. június 12., hétfő

Ha nyár, akkor napszemüveg!

Elérkezett a nyár. A verőfényes napsugárzás bizony fokozza a közérzetünket, ugyanakkor megnehezítheti a látást is. Sokan azt szokták mondani, hogy elvakít a napfény. Ezért is van szükségünk napszemüvegre. De mégis milyenre? Erre a kérdésre válaszolunk ebben a cikkünkben.

A napszemüveg legfontosabb célja az, hogy biztosítsa az optimális látás feltételeit minden fényviszonyban. ezért a legtöbb lencse sötét színű. Ezen kívül fontos az is, hogy kiszűrje a káros uv sugarakat is. A napszemüvegek másik jellegzetessége az, hogy bizonyos mértékben az arcra vonják a figyelmet. Ha szeretnéd felhívni a figyelmed a tekintetedre, vagy a frizurádra, akkor olyan napszemüveget válassz, amelyiknek a kerete vastag és a lencsétől nagyon eltérő színe van. Ha nem szeretnéd a tekintetedet hangsúlyozni, akkor választhatsz vékony fémkeretes, vagy akár keret nélküli termékeket is.” A szemüveg öltöztet” közmondás, igaz a napszemüvegre is, ezért érdemes több típust is venni belőle.





Lássunk néhány típust...

Ha elegánsan jársz dolgozni és szeretnéd hangsúlyozni az öltözékedet, vagyis fontosnak tartod, hogy a figyelmet elsősorban a ruhád ragadja meg, akkor vékony keretű, vagy keret nélküli napszemüveget ajánljuk. Ez a termék ugyanis megkíméli a szemet, ugyanakkor egyszerűsége miatt nem vonja el a figyelmet rólad.

Ha aktív életet élsz és sokat vagy a friss levegőn, biciklivel jársz dolgozni, vagy strand röplabdázol, akkor mindenképpen vegyél egy sport napszemüveget is. Az önfeledt sportoláshoz szükség van arra, hogy tökéletesen láss és arra is, hogy hosszú ideig stabilan a fejeden maradjon a napszemüveged. A gyártók is gondoltak erre, ezért az átlagnál szélesebb lencséket tettek a termékekbe a tartást pedig a gumiból készült szár garantálja.

És ha nyár akkor buli. Szóval nem hiányozhat a gardróbodból a parti szemüveg sem. Itt aztán kedvedre válogathatsz, hiszen rendkívüli formákkal várnak a tervezők. Akár macska szemre hasonlító terméket is vehetsz. De ha a hagyományos formák tetszenek, akkor is van megoldás, hiszen a retró stílus visszatérésének köszönhetően újra kaphatóak az élénk színű, citromsárga, pink és kék napszemüvegek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése