2017. június 20., kedd

Megoldások a rovarok által okozott problémákra

Elérkezett a nyár, ilyenkor a kellemes hőmérsékletű és tiszta levegő miatt egyre hosszabb ideig tartjuk nyitva az ablakokat és az ajtókat, a friss zöldségekből és gyümölcsökből finomabbnál finomabb ételeket készítünk, azonban a sok örömteli pillanat mellett ilyenkor is megkeseríti az életünket számos dolog. Komoly problémákat okoznak a rovarok.

Milyen rovarok okozzák a legtöbb problémát?

A szúnyogcsípésre biztosan számíthattok, de nagyon valószínű, hogy a hangyák és a pókok is előbb utóbb megjelennek a lakásotokban. És az is jó, ha felkészültök a méhek és a kullancsok által okozott kellemetlenségekre is.

Mit tehetünk a rovarok által okozott problémák megelőzése érdekében?

A szúnyogcsípések ellen kiváló lehetőséget nyújthatnak a szúnyoghálók. Akkor jársz a legjobban, ha a minden udvarra és az utcára tekintő nyílászáróra felteszel egy szúnyoghálót. Szerencsére ma már olyan nagyon sűrű szálakkal átszőtt szúnyoghálókat vásárolhattok, amelyek a legkisebb rovarokat sem engedik be a lakásba.
A hangyákat és a pókokat úgy tudod a legkönnyebben távol tartani, ha mindig rendet tartasz magad körül. Figyelj, ne hogy kisebb nagyobb étel maradékok a padlón maradjanak és az író asztalodon se felejtsd a nassolni valóidat, hiszen a hangyák egyik pillanatról a másikra megjelenhetnek.
A darázs és kullancs csípés miatt kialakuló megbetegedések elkerülésére legjobb megoldás a védőoltás.



Megtettem mindent a megelőzés érdekében, mégis problémáim vannak. Most mit tegyek?

A  hangyákat számos házi praktikával távol tarthatod. Vásárolhatsz hangya csapdákat, vagy sprayket, de a fahéjjal, citromkarikával vagy levendulával is elűzheted a hangyákat. Ha egyik megoldás sem jön be, akkor pedig hívhatsz egy rovarirtó céget, aki segít.
A szúnyog csípések ellen pedig számos hidratáló krémet vásárolhatsz a gyógyszertárakban.
Ha pedig a darazsak és a kullancs okoznak kellemetlenségeket, akkor forduljatok orvosokhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése