2017. július 18., kedd

Arcápolási tanácsok

A megjelenésünk és a megfelelő kisugárzásunk alapja az arcunk. Ezért is nagyon fontos, hogy mindig ápolt és gyönyörű legyen. Azért, hogy az arcunk mindig szépséges maradjon folyamatosan tennünk kell. Naponta többször tisztítjuk, rendszeresen sminkelnünk és bizonyos időközönként  speciális kezelésekre is el megyünk. Ebben a cikkünkben az arctisztításhoz adunk néhány hasznos tippet.

Hogyan kezd el?

Először is fontos, hogy pontosan tudd milyen típusú a bőröd. Ezt viszonylag egyszerűen megállapíthatod. Nézz a tükörbe és figyeld a bőröd elváltozásit. Ha kisebb- nagyobb pattanásokat, vagy apróbb sötét foltokat, miteszereket látsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy az arcbőröd zsíros.
Ha pedig a bőröd vékony, vannak olyan területei, amelyek vörösek, vagy sokszor tapasztalod meg azt, hogy hámlik az arcod, akkor biztos lehetsz abban, hogy a te bőröd száraz.







Ismerem a bőrtípusom. Mi a következő lépés?

Akár zsíros, akár száraz bőröd van, mindenképpen szükséged lesz valamilyen bőrtisztító és ápoló szerre. Arctisztító vizet, vagy tonikot illetve bőrápoló krémet szerezz be. Azonban fontos, hogy figyelj a készítmények összetevőire és a bőröd igényeinek tökéletesen megfelelő szereket válaszd.  Ellenkező esetben bizony árthatsz is a bőrödnek.
Ha neked is száraz arcbőröd van, akkor fontos, hogy olyan összetevőket tartalmazó készítményeket használj, amelyek  kímélik, megnyugtatják a bőrödet. Kiváló hatásokat vált ki a kamilla, a méz és az aloe vera. Ezek a természetes hatóanyagok nem okoznak semmiféle irritációt és erősítik a bőrödet is.
Ha a te bőröd zsíros, akkor fontos, hogy a faggyú termelést szabályozó összetevőket tartalmazó arctisztító szereket válassz. Nagyon jó hatásokat érhetsz el a borsmentát vagy levendulát tartalmazó készítményekkel is. Ezek az összetevők ugyanis erős fertőtlenítő hatásokat váltanak ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése