2017. július 8., szombat

Néhány hasznos dolog a kókuszról…

A kókusz hazánkban is nagyon népszerű, egyre több kókuszból készült terméket lehet megvásárolni. Nagyon sokan szeretjük, ami nem is olyan nagy csoda hiszen számos dologra használható fel. Használhatunk kókusz alapú készítményeket testápolásra, szépítkezésre no és persze a konyhából sem hiányozhat. Kiváló alapanyag a sütésnél és a főzésnél is. Ebben a cikkben adunk néhány hasznos ötletet a kókusz mindennapos használatához.

Kókusz a testápolásban...

Érdemes kókusz zsírt tartanod a fürdőszobában is, hiszen a bőröd ápolásában nagy hasznodra lehet. Reggel, a frissítő mosakodás után masszírozz egy kis kókuszzsírt az arcbőrödre, néhány perc alatt felszívódik és ugyan olyan selymessé válik a bőröd, mint a pici babáké.
A kókusz zsírt kiválóan használhatod a fogmosáskor is. Igaz, hogy a fogkrémet nem helyettesítheti, de a szájvizet tökéletesen pótolja. A legjobb, ha forgatod a szádban egy kis ideig, így megszabadulhatsz a kellemetlen lehelettől is.






Kókusz és a sütés- főzés...

Ahogy a legtöbb háztartásban, biztosan nálatok is megtalálható a kókusz reszelék. Számos nassolni valót, például hamis rafaelót is készíthettek belőle. Nincs más dolgod, mint 25 dkg kókusz reszeléket, 25 dkg olvasztott margarint, 20 dkg porcukrot és 1 dl citromlét alaposan összedolgozni, majd aprócska golyókat gyúrni és kókusz reszelékben megforgatni. Ha szereted a mandulát egy szemet tehetsz a közepébe is.

Az ételek elkészítésénél rendkívül nagy hasznát veheted a kókusz zsírnak is. Tökéletesen helyettesíti azokat a zsiradékokat, amelyeket most használsz. A felolvasztva akár süthetsz benne krumplit, dermedt állagában pedig helyettesítheti a vajat is, tehát ha olyan édességet készítesz, amelynek a krémjéhez vajra és margarinra is szükség van, akkor válaszd a hűtőből a kókusz zsírt. Egyáltalán nem fogsz csalódni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése