2017. július 3., hétfő

Vitaminfogyasztás nyáron

Elérkezett a nyár. Ilyenkor nagyon sok minden megváltozik a minden napjainkban. Egyik ilyen élet terület a táplálkozás. Ilyenkor nagyon sokféle gyümölcs és zöldség szerezhető be a piacon, amelyekből egészséges és finom ételeket és desszerteket készíthetünk. A másik olyan életterület, ahol ilyenkor nyáron komoly változásokat tapasztalhatunk meg az pedig a mozgás. Több alkalommal, hosszabb ideig és jóval nagyobb örömmel mozgunk a friss levegőn, mint az év egyéb időszakában.  Biztosan te is szívesen töltesz el akár egy egész napot a strandon, vagy valamilyen hegyi túrán is. Ezek a változások fokozott odafigyelést indokolnak a minden napokban. A szervezetünk számára ilyenkor is biztosítanunk kell a megfelelő mennyiségű vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. 



Mi az amire mindenképpen figyelj a nyári vitaminfogyasztáskor?

Ezekben a hónapokban nagyon magas a napsütéses órák száma, ezért természetes forrásokból juthat a szervezetünk nagy mennyiségű D-vitaminhoz. Ezért nem is biztos, hogy szükség van arra, hogy ezekben a hónapokban külső forrásokból pótoljuk a D-vitamint. A nagyon sok mozgás miatt viszont a korábbi mennyiségnél jóval nagyobb adag magnéziumra valamint B-vitaminokra van szüksége a szervezetünknek. Ezeket a vitaminokat önálló kapszulák, vagy pezsgőtabletták formájában is megvásárolhatjuk, így pontosan a szükséges mennyiséget tudjuk biztosítani a szervezetünk számára.

Multivitaminok?



A multivitaminokra ilyenkor a nyári hónapokban is szükségünk van. Igaz, hogy több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthatunk el, mint az év többi időszakában, de ha csak az ízlésünk alapján döntünk, vagyis azokat a gyümölcsöket és zöldségeket esszük meg, amelyeket szeretünk, akkor nem biztos, hogy minden egyes vitaminhoz hozzá jut a szervezetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése