2018. január 30., kedd

Hajápolás télen!

A hajunk ápolásával és szépítésével folyamatosan foglalkozunk. Erre a megjelenésünk és az egészségünk miatt is szükségünk van. Azonban ilyenkor télen nem is vagyunk olyan egyszerű helyzetben. Hiszen a mindennapok során nagyon sok hatásnak vagyunk kitéve.

Miért figyelj ilyenkor jobban a hajadra?

Az időjárás bizony nagyon változékony, sokszor meglepő. Előfordulhat az is, hogy napközben akár 15 fokra emelkedhet a hőmérséklet, azonban mégis csak a tartós lehűlés időszakát éljük. Ilyenkor gyakran esik 0° alá a hőmérséklet. De bizony az öltözékünk is befolyásolja a hajunk állapotát.

Mire érdemes jobban figyelned ilyenkor télen?
      
Kezdjük a tisztítással! A hajadat hetente egy - két alkalommal mosd meg. Ehhez használj kifejezetten száraz hajra kialakított ápoló szereket. Ilyenkor hideg, szeles levegő és a durvább szövet kabát is árthat a hajad szerkezetének.
A másik fontos szempont, hogy sapkát is hordj, így kerülheted el, hogy a fejbőröd megbetegedjen.





Gondolj arra is, hogy ilyenkor télen a sapka a frizurádat is átalakítja. Ezért vigyél magaddal mindenhova fésűt, vagy hajkefét.

Persze akármilyen alaposan ápolod a hajadat, ilyenkor érdemes gyakrabban felkeresned a fodrászodat is. A hajvégeid ugyanis könnyebben töredezhetnek, amire megoldás lehet egy frissítő hajvágás is. 

De a tél a partik, a bulik és a bál időszaka is. Vagyis, ha te is készülsz valahova, farsangra, vagy egy házi buliba és szeretnél gyönyörűen kinézni, akkor mindenképpen menj el a fodrászodhoz, hiszen csak ő tud neked igazi hajkoronát készíteni, és ellátni praktikus tanácsokkal is. Van jó néhány dolog amire muszáj figyelned azért, hogy egész gyönyörű szép maradjon a frizurád. Nem is beszélve az otthoni , elalvás előtti feladataidról. Bizony az igazi hajkoronával nem olyan kényelmes az alvás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése