2018. január 22., hétfő

Irány a sóbarlang


Bizony már jó néhány hete tart a tél és ilyenkor is szükségünk van a testi lelki feltöltődésre is. Ha figyelünk önmagunkra és nap mint nap segítünk a szervezetünknek megszabadulni a stressztől, például zene hallgatással vagy sporttal, akkor is szükségünk van olykor-olykor egy hosszabb ideig tartó feltöltődésre is. Ezt is számos helyen tehetjük meg. Elmehetünk például egy sóbarlangba is.

Miért érdemes kipróbálnunk a sóbarlangot?


A só emberi szervezetre gyakorolt jótékony élettani hatásait már a kutatók is bebizonyították, ha pedig visszaemlékezel, akkor talán neked is eszedbe jut az, hogy korábban a nagymamád bizony sóval enyhítette a fülfájás kellemetlen tüneteit is. Igen a sóterápiának komoly hagyományai vannak a népi gyógyászatban is.

Azonban a Pakisztánból származó Himalája só a szervezet egészére rendkívül erőteljes hatásokat fejt ki, sőt a lelki egyensúlyodat is befolyásolhatja. Ezt megtapasztalhatod te is, ha eljössz a sóbarlangba.

Mi mindennel vár a sóbarlang?

Ezekben a barlangokban sótéglák, sócsempék között pihenve töltődhetsz fel. A Himalája só látványa önmagában is gyönyörű, szemet megnyugtató, melegséget árasztó narancsos színe magával ragadó. Így a komfortos, dönthető támlájú székeken egyszerűen hátra dőlve is élvezhetitek a Himalája só emberi szervezetre gyakorolt jótékony élettani hatásait. Persze a sóbarlang fenntartói mindent megtesznek a tökéletes ellazulás érdekében, ezért egyedi stílusú zenével és koncertekkel is várják a vendégeket.

A színek és a zene mellett azonban a sópárás levegő emberi szervezetre gyakorolt jótékony élettani hatásait is élvezheted a sóbarlangban. Ha kúraszerűen, rendszeres időközönként látogatod meg a sóbarlangot, akkor enyhítheted a légúti megbetegedések és néhány bőrprobléma kellemetlen tüneteit is.

Végül pedig elmondhatjuk, hogy a sóbarlangba magaddal viheted a családtagjaidat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése