2018. január 19., péntek

Miért egészséges babzsákfotelben ülni?

Manapság az emberek eléggé mozgásszegény életmódot folytatnak, ami ahhoz vezet, hogy felbomlik a gerinc természetes egyensúlya. A nap végére az izomzat elfárad, ami túlterheli a szalagos elemekből álló gerincoszlopot. Szakértők azt is megállapították, hogy az ülés jobban megviseli a gerincet, mint az állás. Ezért nagyon fontos odafigyelni, hogy milyen ülőalkalmatosságon helyezzük magunkat kényelembe és hogyan.

A helytelen ülés és a monitor előtt való görnyedés folyamatos fájdalmat okoz a nyakban, hátban, deréktájt, valamint könnyen kialakulhat a gerincsérv is. Ezért ajánlatos mihamarabb beszerezni egy babzsákfotelt az otthonunkba, hiszen teljesen mindegy milyen pozícióban ülünk benne, nem okoz bántalmakat jótékony hatásainak köszönhetően.
Barna-narancs babzsákfotel

Milyen pozitív ismérvei vannak a babzsákfotelnek?

Maximálisan felveszi a testünk helyzetét, így megfelelően illeszkedik a gerincoszlophoz és megszabadítja az izmokat a görcsöktől.

A töltőanyag kitűnően szellőzik, valamint víztaszító tulajdonságának köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy bárminemű nedvesség éri, akkor penészessé válik.
Az aprócska polisztirol gyöngyök, kiválóan átveszik és megtartják a testünk hőmérsékletét, ami szintén segít abban, hogy ideálisan ellazuljunk. Allergiában szenvedők is nyugodt szívvel használhatják, mivel antiallergén, így nem okoz allergiás reakciókat.

Nem zsibbad el a nyakunk vagy a kezünk, mert nincs olyan része, ami megzavarná és elnyomná a vérkeringést. Sokkal kényelmesebb ülőpozíciót kínál a hagyományos fotelekkel szemben, akár fekve is komfortosan elhelyezkedhetünk benne, ha egy kis délutáni szunyókálásra vágyunk.

Gyermekek számára is optimálisabb a babzsákfotel: nekik még fejlődésben van a csontozatuk, ezért jobban oda kell figyelni, hogy milyen ágyban fekszenek és milyen székben, fotelben ülnek.

Munkahelyeken is egyre elterjedtebb, hogy bizonyos helyiségekben babzsákfotel van, így a dolgozóknak is van lehetőségük apihenő időben, rövid idő alatt teljes mértékben feltöltődni.

Szellemileg is gyógyító ereje van és tökéletes relaxációt biztosít. Nincs is jobb érzés, mikor egy fáradt nap után belehuppanva olvashatjuk szeretett könyvünket, nézhetjük kedvenc filmünket, sorozatunkat, miközben testileg és lelkileg is új erőre kapunk és kipihenjük a nap fáradalmait.
Amellett, hogy egészségünkre gyakorolt hatása pozitív, még trendi is, hiszen passzol bármilyen stílushoz és bútordarabhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése