2018. február 27., kedd

Só terápiás módszerek...


A szervezetünket bizony számos veszély fenyegeti. Baktériumok, vírusok, fertőzések nagyon súlyos betegségeket okozhatnak. Komoly gondot jelenthetnek a légúti megbetegedések is. Akármilyen figyelmesek is vagyunk és megteszünk mindent az egészségi állapotunk megőrzése érdekében, akkor is kialakulhatnak ezek a kellemetlen tünettel együtt járó betegségek is. Azonban nem szabad elkeserednünk, hiszen természetes megoldások közül is válogathatunk. A légúti megbetegedések és a gyulladások által okozott, vagy a túlterheltség következményeiként kialakult kellemetlenségeket enyhítheti a sóterápia.

Miért érdemes kipróbálnod a sóterápiát?

A sóterápiás módszerek az olcsó és egyszerűen alkalmazható természetes gyógymódok közé tartoznak, így a saját lakásunkban önállóan is elkészíthetőek és alkalmazhatóak. Ennek a módszernek a másik nagy előnye az, hogy több különböző sótípus is felhasználható. Kiváló választás lehet akár az egyszerű konyhasó, vagy a himalája só, de a parajdi só is.

Melyek a legnépszerűbb sóterápiás módszerek?

A só többféle módon használható fel. A legkedveltebb lehetőségek az ivókúra, sóoldat, szemfürdő, inhalálás és a borogatás. Ezekben az esetekben az alapot mindig egy meghatározott mennyiségű sót tartalmazó víz biztosítja. Ezt a receptek %-os arányban fejezik ki. 1%-os sóoldat 1 gramm sóból és 100 ml vízből áll.



A sóoldatos borogatás azért is nagyon népszerű, mert hideg, meleg és forró hőfokon is használható.
A sóoldat inhalálást is sokan szeretik, hiszen a tüdőt, a hörgőket és az arcüreget is tisztítja, ezen kívül segít a megfázás következtében lerakódott slejm felszakításában is.
Légúti megbetegedések esetén érdemes legalább naponta 15 percet inhalálni.

A só ivókúra elsősorban méregtelenítő és immunerősítő hatásokkal rendelkezik. A himalája sóból készült oldat biztosítja ezeket a hatásokat is, hiszen képes a só rezgés szintjét egy napig a szervezeten belül fenntartani.

A szemfürdő a túlterhelt, emiatt megfáradt szemek, valamint az allergiás reakciók esetén segíthet. Ebben az esetben érvényesül a himalája só kiegyenlítő hatása is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése