2018. március 5., hétfő

Hogyan készülj fel a tavaszra?


Már véget ért a tél és bizony minden délután láthatjuk azt, hogy egyre később sötétedik be. Ilyenkor már eszünkbe juthat az is, hogy milyen jó lenne ismét a szabad levegőn eltölteni egy-egy órát, vagy akár egy egész napot hétvégenként. Ahhoz azonban, hogy teljes mértékben fel tudjunk töltődni a szabad levegőn, meg kell tennünk néhány dolgot.

Hogyan készüljünk fel a tavaszra?

Kezdjük az időjárás változásaival. Ebben a kora tavaszi időszakban érdemes néhány új ruhát beszerezned. A téli csizmák helyett hordj félcipőket, vagy körömcipőket, vastag nadrágokat és kabátokat pedig cseréld le rövid szoknyára és dzsekire is.



Gondolj a testedre is. Ilyenkor kora tavasszal érdemes kívül-belül megújulni. Vagyis érdemes felkeresned a fodrászodat, a kozmetikusodat, a pedikűrösödet, a manikűrösödet és persze érdemes az étrendedet is egy kicsit megváltoztatni. Ezen kívül gondolj a méregtelenítésre is. A szervezetedben ugyanis az elmúlt néhány hónapban felgyülemlett a nagy mennyiségű salakanyag káros hatásokat fejthet ki.

Hogyan alakítsd át ilyenkor tavasszal az étrendedet?

Számíthatsz arra, hogy a télen megszokott tápláló ételek helyett egyre inkább valami könnyebben emészthető ételeket fogsz megkívánni. Szóval kezdj el rendszeresen piacra járni. Ilyenkor érdemes almát és körtét vásárolnod, a zöldségek közül pedig a brokkolit, a céklát, a káposztát és a sütőtököt választanod. A salátákra még várni kell, de van néhány finom savanyúság, amellyel helyettesítheted a leginkább nyáron kedvelt friss zöldségeket.
Ne feledkezz meg a tojásról és a tejtermékekről sem. Így mindig változatos és finom ételeket fogyaszthatsz.

Persze a táplálkozáshoz szorosan hozzá tartozik a folyadék fogyasztás is. A legjobb választás a természetes ásványvíz, de ilyenkor jól esik egy pohár bor is és persze a tea is nagyon finom lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése